Skrevet af on august 31, 2018

Det er en meget velkendt ret, som ofte anvendes til forret til forskellige store fester. Det kunne være til fejring af bryllup, rund fødselsdag, konfirmation, studenterfest, barnedåb eller en helt sjette begivenhed. En typisk middag forløber sig med fisk, steg, is og suppe eller hot dogs. Her passer tunmousse fint ind som forret.

Det fede ved denne ret er, at det er super nemt at lave, og så smager det bare fantastisk godt. En af fordelene ved tunmousse til fester er, at det kan laves dagen i forvejen. Du skal derfor ikke stå og bakse med lave det på selve dagen, hvor der ofte er nok at se til.

Da retten er så let at lave, egner den sig også godt til en grill fest hjemme haven. Den er lækker, og den passer som forret til stort set alle retter. Server den med nogle lækre flutes, som gæsterne kan smøre tunmoussen på.

Få din tunmousse til at ligne en million

Det er relativt nemt at få tunmousse til at tage sig lækkert ud. Server den på et pænt fad med noget lækkert pynt og tilbehør. Hvis du går efter det klassiske look, så kan du vælge følgende til supplement:

  • Agurkeskiver
  • Cherrytomater
  • Citronskiver
  • Salat

Når du anretter tunmoussen, så få den til at se harmonisk ud med pynten. Lav et snit halvvejs ind i agurkeskiverne, så du kan vride ender hver sin vej. Derved kan agurkeskiver stå op på moussen, så den får lidt højde og ikke ser flad og kedelig ud. Gør det samme med citronskiverne. Du kan eventuelt vælge at sætte citronskiverne langs kanten. Tomaterne placerer du, så du syntes, at det ser godt ud. Salaten lægger du hele vejen langs kanten, så den nærmest danner en ramme om tunmoussen. Du kan også vælge at lægge rødløg på toppen af moussen, som et ekstra lige tvist.

De lækre, luftige flutes serverer du ved siden af i en fin kurv, eksempelvis en fletkurv. Vælg med fordel almindelige flutes samt grov flutes, så der er noget for enhver smag.

Hvor lang tid i forvejen kan tunmousse laves?

Du kan roligt lave retten dagen før, den skal serveres. Har du tilsat husblas, vild en blotte sætte sig lidt ekstra godt, hvis den er lavet dagen i forvejen. Du kan også lave den flere uger i forvejen, blot du fryser den ned. Det kan især være en god idé, hvis du ved, at du får meget at se til lige op til festen.

Tunmousse er derfor den nemme, fleksible, lækre forret, som egner sig til alle menuer og til alle lejligheder, om så der er tale om en formel begivenhed eller en afslappet grill aften i haven sammen med den nærmeste familie. Vær lidt kreativ med pynten, og så ligner det noget, som en professionel kok har lavet. En lækker forret, både for synes og for smagsløgene!

Skrevet i:Mad
Tags:

Kommentarer

Efterlad en besked

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*