Går du rundt med en iværksætterspire i maven, så er du ikke alene om det. Der er mange, der drømmer om et liv som selvstændig iværksætter, og det er vel også ganske forståeligt. Som selvstændig iværksætter er man helt og holdent herre over sin egen tid, og det giver en enorm fleksibilitet. Du er ikke bundet af at skulle arbejde fast fra 8 til 16, og du kan således selv vælge, om du vil gå i gang med dagens opgaver klokken 6 om morgenen eller klokken 11 om formiddagen. En af de andre store fordele er, at du er din egen chef. Du bestemmer selv, hvad din indtægt skal baseres på, og alle dine gode idéer ender ikke med kun at komme en arbejdsgiver til gode, men derimod dig selv. Når det så er sagt, så kræver det benhårdt arbejde at være selvstændig, men ved at have styr på det helt fundamentale, så kan du få lettere ved at udleve drømmen om selvstændigt iværksætteri.
En forretningsplan er en detaljeret beskrivelse af, hvad du forventer af din virksomhed, og hvordan den blandt andet skal drives og udvikles. At lave en forretningsplan lyder måske en anelse tørt og kedeligt, og derfor er der nogle, som springer over dette. Alle de gode idéer ligger jo solidt plantet i tankerne, så hvorfor skrive dem ned? Det er der nogle ganske gode grunde til, og som nystartet iværksætter bør du endelig ikke springe forretningsplanen over. Ved at lave en forretningsplan danner du et grundigt overblik over din kommende virksomhed. Du får styr på dit budget og fremtidsvisioner, og det er blandt andet noget, som banken ønsker at se, hvis du har behov for at låne penge til at starte virksomheden op. Den vil også kunne hjælpe i forbindelse med potentielle sparringspartnere, da den giver dem et godt overblik over, hvad din virksomhed er for en størrelse. Desuden kan du bruge din forretningsplan som fremtidig støtte, hvis tingene begynder at skride en anelse. Den skal derfor opfattes som en slags tjekliste til opstart af en succesfuld virksomhed.
Regnskab, moms, bogføring, skat og betalingsfrister er ting, du skal have styr på, når du starter din virksomhed op. Det kan ikke understreges nok. For at lette det regnskabsmæssige aspekt i dagligdagen, kan du med fordel vælge at abonnere på et online regnskabsprogram. Der findes nogle solide og yderst velfungerende danske regnskabsprogrammer, der nemt lader dig indtaste både indtægter, udgifter og meget mere, så du altid har styr på økonomien i din virksomhed. Desuden har du ofte mulighed for at skrive fakturaer, når du er på farten, og derfor slipper du for at sidde med en stor bunke papirarbejde, når arbejdsdagen ellers burde være slut. Ved at bruge et online regnskabsprogram, får du også taget backup af alle dine data. Det kan være ganske katastrofalt at miste flere års regnskab, og derfor er det endnu en god grund til at bruge penge på et online regnskabsprogram. Ganske vist er det en udgift for din virksomhed, men det er alle pengene værd.
Læs flere interessante erhvervsnyheder